Dirigenten

Vores dirigent Morten Føns-Sønderskov

Morten er født i 1986. Fra han var barn, har han befundet sig i en musikalsk omgangskreds. Som 6-årig startede Morten på den lokale musikskole, med at spille på cello og året efter på klaver. Senere skiftede han celloen ud med bratsch. Som 10-årig fik Morten mulighed for, at bevæge sig ind i sangens verden, da han blev optaget i Det Danske Drengekor. I Det Danske Drengekor fulgte 5 års musikalsk hverdag, der både bød på tournéer i ind- og udland, optræden på Det Kongelige Teater både som sanger og drengesolist, mere end 200 koncerter samt sangundervisning af sangere fra Det Kongelige Teater.

Ved siden af Drengekoret, blev han fortsat undervist i klaver og bratsch på musikskolen. Efter Morten stoppede i Drengekoret, begyndte han at beskæftige sig med direktion, og hans undervisning på klaver og bratsch blev intensiveret. Således blev han optaget på udvidet linje på Birkerød musikskole, og var tilknyttet denne i 3 år. I denne periode fik Morten også sin dirigentdebut, da han som 17-årig dirigerede et 3-stemmigt kvindekorsarrangement med klarinetsolist og klaverakkompagnement.

Morten har siden sin debut som dirigent som 17-årig, arbejdet med kor og stemmer på mange niveauer. Mest markant har dog været årene 2007-2010, hvor han fungerede som 2. Dirigent, solist og stemmeleder i Kammerchor Vocalis i Frankfurt-am-Main, Tyskland, dog var han stadig bosat og under uddannelse i Danmark.

I efteråret 2010 opsagde Morten sin stilling i Kammerchor Vocalis, da han efter 3 års intensivt rejseliv og mange koncerter og tournéer, ønskede at skrue lidt ned for blusset på musikken, og hellige sig det kommende studie i medicin på Syddansk universitet, der skulle starte i februar 2011.

Morten tiltrådte i september 2010 stillingen som dirigent for Kor Kalliope, hvor han indtil januar 2012 havde sit virke. I januar 2012 tiltrådte han som dirigent i Holbæk Sangkor.

Morten har igennem årene løbende uddannet sig i direktion blandt andet på kurser og i mentorforløb med undervisere som f.eks.: Jørgen Fuglebæk, Carsten Seyer-Hansen, Peter Ettrup Larsen, Michael Bojesen og Frans Rasmussen. I februar 2019 påbegyndte Morten et undervisningsforløb hos Nenia Zenana.

Morten er bosat i København hvor  han aktuelt er ved at færdiggøre sig som læge.