Koret

Holbæk Sangkor – Danmarks første folkekor, er et blandet kor på 45 sangere. Koret blev etableret i 1850 som et mandskor, og 110 år efter, i 1960, blev damerne inviteret med.

Siden da har Holbæk Sangkor været et blandet kor, og koret kan den 16. april 2025 fejre 175 års jubilæum.

Holbæk Sangkor er et ambitiøst amatørkor, der synger et blandet repertoire. Der synges musik fra Den danske sangskat, nykomponeret dansk musik, og internationale folkemelodier, kirkemusik, jazz, rock og musicals er også nogle af de genrer vi beskæftiger os med. 

Koret samarbejder jævnligt med andre ensembler, og er aktive i Holbæks lokale musikliv.

Koret deltager også gerne ved større arrangementer på hele Sjælland. Senest har koret medvirket ved Sommersang på Sjælland på godset Dorthealyst lidt uden for Holbæk.

Holbæk Sangkor har tidligere modtaget Nordea Fondens kulturpris, og har blandt andet også opført koncertudgaven af Chess samt Lars-Erik Larssons lyriske suite Forklädd Gud.

Anna Karina Berg er korets dirigent. Hun er diplomuddannet pianist fra Kgl. Danske Musikkonservatorium, er sanger og sangskriver/komponist. Anna Karina har 15 års erfaring som kordirigent og korleder. Ved korets koncerter har vi pianist, organist, komponist m.m. Vibeke Bjergaard med os.

Holbæk Sangkor tilbyder en koncert af ca. 1 times varighed uden pause eller 1 time og 15 minutter med pause.

Vi er interesseret i at synge julekoncerter, og også forårskoncerter.

Julekoncerterne er primært blandet julemusik fra hele verden, hvor naturligvis også danske julesalmer og sange indgår.

Forårskoncerterne kan være både danske og internationale sange i et varieret program.

Hvis ovenstående har interesse, hører vi meget gerne for nærmere aftale.