Koret

Holbæk Sangkor – Danmarks første folkekor

Korets første mødeprotokol starter den 16.april 1850, og koret fejrer derfor 170 års fødselsdag i 2020.

Frem til 1960 var Holbæk Sangkor et mandskor. herefter besluttede man sig for at optage damer i koret, og således fremtræder koret i dag som et blandet kor.

Holbæk Sangkor er et ambitiøst amatørkor, der synger et blandet repertoire med vægt på den folkelige sang. I repertoiret findes derfor meget musik fra Den Danske Sangskat, men også folkemelodier fra andre lande, naturligvis sunget på det lokale sprog. Kirkemusik, jazz, rock og musicals er nogle af de andre genrer Holbæk Sangkor beskæftiger sig med. Kort sagt:

Koret synger alt fra Bach over Beatles til Dream Theater.

Holbæk Sangkor er aktiv i byens musikliv, hvor der blandt andet er løbende samarbejde med andre af byens ensembler.

Gennem korets lange historie, har der været flere højdepunkter og større projekter.

Blandt disse kan nævnes korets koncertopførsel af Chess i Vestsjælland i 1990 og 1991, her deltog både professionelle og amatører. 

I nyere tid har Holbæk Sangkor uropført et helt nyt korværk over 3 sange fra det amerikanske rockband Dream Theaters CD “Scenes from a Memory”. Værket er arrangeret til Holbæk Sangkor af korets dirigent Morten Føns-Sønderskov, og arrangementet er godkendt af bandet.

I foråret 2016 opførte koret, i samarbejde med Holbæk Studiekor og Holbæk Symfoniorkester, Lars-Erik Larssons lyriske suite “Forklädd Gud” ved 2 koncerter.

Koret består af 52 aktive sangere og 47 enkeltpersoner i korets vennekreds, der alle byder aktivt ind med feedback, og som hjælper med praktiske gøremål ved koncerter og andre arrangementer.

Holbæk Sangkor modtog i 2010 Nordea Fondens Kulturpris.

Fremtidige projekter involverer vores jubilæumskoncert i 2020, hvor koret uropfører et til lejligheden nykomponeret værk.